Sürgős esetben hívja a +36/30 977 7177-et.

Nyaral a kutya!

Sok család a családi nyaralás idejére sem hagyja otthon, vagy teszi be panzióba kedvencét, hanem elviszik magukkal. Mielőtt útnak indulnánk  kutyástól, érdemes mérlegelni, hogy mi a  jobb a kedvencünknek. Mennyire hosszú lesz az út? Több mint 10 órás kocsiban vagy repülőn  való utaztatás nem feltétlenül élvezet egy kerti kutyának. Felborul a bioritmusa, folyamatos stressz állapotban lehet, de még túlhevülhet is. Ismerve kutyánk természetét ezeket mindig tartsuk szem előtt.  Milyen körülmények között tudjuk utaztatni? Tudunk-e biztosítani számára folyamatos folyadék ellátást és lehetősége lesz-e pár óránként elvégezni a dolgát.  Mennyi időt tudunk együtt lenni kedvencünkkel a nyaralás alatt?  Ha sem a strandra sem más helyre nem tud velünk jönni a  kutya így a szálláshelyen kell hogy hagyjuk szinte folyamatosan, az neki nagyobb stressz, mint ha otthon marad egyedül a megszokott környezetében.


Ha a mérlegelés után, úgy döntünk jöhet velünk kis kedvencünk, akkor következő lépésként, ha külföldre utazunk, mindenféleképen tájékozódnunk kell az adott ország állatok utaztatására vonatkozó előírásairól. Minden kisállatnak (kutya, macska) , ha elhagyja az országhatárt, rendelkeznie kell érvényes veszettség elleni oltással, mikrochippel és útlevéllel. Egyes országok megkövetelik az országba lépés előtti féreghajtást és klinikai vizsgálatot is. Ha olyan szerencséje van kedvencünknek, hogy a tengerparton tölthet velünk egy csodás hetet (vagy akár többet) akkor tartsuk szem a előtt, hogy bundás kedvencünk szőre, bőre nincs szokva a sós vízhez. Így minden tengeri pancsolás után ugyanúgy őt is le kell sima vízzel zuhanyoztatni, hogy a só ne marja ki a bőrét. Ha a szemébe sós víz kerül azt is sima vízzel vagy bórvízzel mossuk ki. Vigyázzunk, hogy a napfüdőzés közben nehogy hőgutát kapjon, esetleg egy vizes törölközővel fedjük le pihenésekkor. Mediterrán országokba látogatva, fokozott figyelemmel legyünk a külső és belső parazita mentesítésre. Érdemes olyan szerrel kezelni állatunkat, mely távol tartja tőle a szúnyogokat, legyeket, kullancsot, bolhát, valamint védelmet nyújt szívféreg bőrféreg fertőzöttség ellen.

Belgyógyászat
kivizsgálás

Célunk a diagnózis.    

   

Olvass továbbRemetevet
Sebészeti
ellátás


Sokszor csak a műtét a megoldás.

Olvass továbbRemetevet
Diagnosztikai
eszközök


Szolgálatunkban a modern technika.

Olvass továbbRemetevet
Állatorvosi ellátás: Hűvösvölgy, Remeteszőlős, Széphalom, Solymár, Nagykovácsi, Budakeszi, II. kerület, Budapest és környéke
Címünk: Budapest 2. kerület, Máriaremetei út 61/a irsz.: 1028
Remetevet Állatorvosi Rendelő © 2017     Adatkezelési nyilatkozat