Sürgős esetben hívja a +36/30 977 7177-et.

Szülészet

Szaporodásbiológiai vizsgálatok és beavatkozások közül rendelőnkben végzünk:
    - Ivartalanítás (petefészek/méh eltávolítása, kasztráció)
    - Ivarszervi daganat eltávolítása
    - „Kémiai” kasztráció
    - Vemhesség megszakítás
    - Vemhességi ultrahang vizsgálatot
    - Progeszteron szint mérést
    - Mesterséges termékenyítés
    - Sperma vizsgálat

 

Az ivartalanítás előnyei
Sok kutya macska tulajdonos tudatában még mai napig az ivartalanítást csak a szaporodóképesség megszűnésével csatolják össze, miközben számtalan más egészségügyi előnye van. Sajnos az ivartalanítással kapcsolatban nagyon sok a tévhit, az ellenérzés, pedig az ivartalanítás nem rontja az állatok életminőségét, nem csökkenti munkaképességüket, nem okoz pszichés problémákat, viselkedési zavarokat.
A kutyák és macskák szerelmi élete hormonok hatására, ösztönparancsokon alapul és nem az érzelmek vezérlik.
Ha ivartalanítottak, nem érzik a szaporodási kényszerüket, jobban kötődnek a családtagokhoz, lecsökken fajtársaikkal szembeni agresszivitásuk és kóborlási, szökési vágyuk.

Kutyák esetében az időben elvégzett ivartalanítás minimalizálja vagy teljes mértékben redukálja az ivarszervekhez köthető (egyébként nagyon gyakori) daganatos elváltozások megjelenését. Szuka kutyák esetén a gennyes méhgyulladás (pyometra) kialakulásának kockázata megszűnik, valamint a tüzelések utáni  álvemhességtől sem kell már tartanunk. Kan kutyáknál könnyedén megelőzhetőek a prosztata gyulladás, vagy here és prosztata daganat kialakulásai a heréléssel.

Macskák esetén a nem kívánt szaporulat, valamint a fent említett egészségügyi elváltozások mellett egyéb előnyei is vannak az ivartalanításnak. Az időben sterilizált állatok nem kóborolnak el, nem keresik a bajt más macskákkal, nem verekszenek és nem párosodnak.  Macskák esetében több halálos vírusos betegség van, mely párzással verekedéssel terjed így az ivartalanított nyugodtabb macskák kevésbé vannak ezeknek a súlyos fertőzéseknek is kitéve.

Az ivartalanítás rutin műtét, teljes érzéstelenítésben, altatásban, steril körülmények között történik. A műtét után pár napig még kissé bágyadtabb, étvágytalanabb lehet az állat de varratszedéskor már teljesen a régiek lesznek.
Összességében elmondható tehát, hogy az ivartalanított állatok egészségesebben és évekkel tovább élnek, mint a nem ivartalanított társaik.
Mielőbb ivartalanítassa Kedvencét!

Belgyógyászat
kivizsgálás

Célunk a diagnózis.    

   

Olvass továbbRemetevet
Sebészeti
ellátás


Sokszor csak a műtét a megoldás.

Olvass továbbRemetevet
Diagnosztikai
eszközök


Szolgálatunkban a modern technika.

Olvass továbbRemetevet
Állatorvosi ellátás: Hűvösvölgy, Remeteszőlős, Széphalom, Solymár, Nagykovácsi, Budakeszi, II. kerület, Budapest és környéke
Címünk: Budapest 2. kerület, Máriaremetei út 61/a irsz.: 1028
Remetevet Állatorvosi Rendelő © 2017     Adatkezelési nyilatkozat