Sürgős esetben hívja a +36/30 977 7177-et.

Fogápolási hónapok

Az őszi hónapok a fogápolás és a kisállat szájhigiénia jegyében telnek nálunk a Remetevet Rendelőben.

Rengeteg fog és ínyproblémás állat érkezik be hozzánk, nap mint nap. Sajnos a legtöbb esetben az elhanyagoltság miatt alakul ki olyan súlyos probléma, hogy sokszor az állat szinte összes fogát el kell távolítani. A rossz fog folyamatos gyulladást, bakteriális gócot tart fenn az állat szervezetében, valamint sipoly kialakulását, állkapocs problémát, rágási evési zavarokat okozhat. Így egy gyulladt, mozgó fogat már nem tudunk megmenteni. A cél az, hogy ezt az állapotot elkerüljünk, megelőzzük.

A kutyák és a macskák sokkal hajlamosabbak a fogkövesedésre, mint az emberek. Ellenben a fogszuvasodásra kevésbé. A fogkő a nyálban és az ételben található ásványi anyagok lerakódásából keletkezik. A fogzománchoz keményen kötődik, majd a folyamatos lerakódás a fognyak valamint a foggyökér irányába fogíny sorvadáshoz és a fognyak elgyengüléséhez vezethet. Valamint, ha már a zománccal nem fedett részeket is éri érzékenyebbé, fájdalmasabbá válnak a fogak. A kialakult fogkövet fogtisztítókkal, fogmosással már nem lehet eltávolítani, csak bódításban állatorvos által ultrahangos fogkőeltávolító készülékkel. Ha elszeretnénk kerülni az állatorvoshoz történő látogatást, akkor érdemes már idejében elkezdeni a kis kedvencünk rendszeres fogápolását. Ez történhet napi fogmosással speciális kisállatoknak kifejlesztett fogkefével és fogkrémmel. Speciális itatóvízbe tehető szájvizekkel, vagy különböző gél vagy spray állagú szerekkel.

 

Őszi akciónk keretein belül szeptember-októberben ingyenes fogászati szűrővizsgálatot végzünk, valamint minden fogápolási termékre 10 %-os kedvezményt biztosítunk.

Belgyógyászat
kivizsgálás

Célunk a diagnózis.    

   

Olvass továbbRemetevet
Sebészeti
ellátás


Sokszor csak a műtét a megoldás.

Olvass továbbRemetevet
Diagnosztikai
eszközök


Szolgálatunkban a modern technika.

Olvass továbbRemetevet
Állatorvosi ellátás: Hűvösvölgy, Remeteszőlős, Széphalom, Solymár, Nagykovácsi, Budakeszi, II. kerület, Budapest és környéke
Címünk: Budapest 2. kerület, Máriaremetei út 61/a irsz.: 1028
Remetevet Állatorvosi Rendelő © 2017     Adatkezelési nyilatkozat