Sürgős esetben hívja a +36/30 977 7177-et.

Macskák mikrochippes jelölése

Egyre többször kerülünk szembe eltűnt vagy épp talált cicák hirdetéseivel. Sok cica szabadon jár kel a kerteken kívül is és sajnos néha előfordul, hogy vagy nem találnak haza, vagy épp megijednek valamitől és befutnak egy idegen ház kertjébe, garázsába, ahol menedéket keresnek. A szelíd kézhez szoktatott macskák kedvesek és bizalommal állnak az idegenekhez is. Sokszor előfordul, hogy több éves szeretetteljes családban nevelkedett cica eltűnésekor új család fogadja be, akik jó szándékkal gondozzák tovább, miközben a régi családja keresi.

                                     

 

Kutyák esetében a mikrochippes jelölést már törvény írja elő. Kötelező minden egyedet 4 hónapos korig egyedi azonosítóval ellátni, egyébként veszettség ellen nem olthatók be. Mióta ez a törvény hatályba lépett, drasztikusan lecsökkent a kóbor vagy elveszett állatok száma. A chippelt kutyák szinte 100 %-a visszakerülnek a gazdijukhoz.

Macskák esetében sem kötelező chippelésre, sem pedig kötelező oltásra nem vonatkozik jogszabály, ha az állat nem hagyja el az országot. Viszont egyre több gazdi tudja, hogy az oltás az állat érdekeit szolgálja, számtalan fertőző, halálos megbetegedés ellen védeni tudjuk ezáltal kedvencünket. Ellenben a macskák chippelése már nem ennyire köztudott. A macskákat ugyanazzal a módszerrel, mint a kutyákat egyszerűen el tudjuk látni egyedi azonosítóval. Ezáltal a chippel rendelkező talált macskák, könnyen visszakerülhetnek régi otthonukba. Minél szélesebb körben elterjed a macskák chippeltetése, annál inkább rutinszerű lesz macskák esetén is a chipp ellenőrzése!

Belgyógyászat
kivizsgálás

 

Célunk a diagnózis.

Olvass továbbRemetevet
Sebészeti
ellátás

 

Sokszor csak a műtét a megoldás.

Olvass továbbRemetevet
Diagnosztikai
eszközök

 

Szolgálatunkban a modern technika.

Olvass továbbRemetevet