Sürgős esetben hívja a +36/30 977 7177-et.

Veszedelmes legyek!

Nyáron kedvencünket nem csak a hőségtől, a kullancsoktól a bolháktól és a szúnyogoktól kell védenünk, hanem a legyek támadásától is.

A legyek azon kívül  hogy zavarják az állatok és emberek nyugalmát, valamint lábukkal fertőzéseket képesek továbbítani, egyes légy típusok képesek „kiharapni” a kutyák füleit, orrháti részt, valamint piszkos, bélsárral vagy vizelettel szennyezett, esetleg kisebesedett bőrterületeket beköpni.

Mit is jelent pontosan az, hogy „kiharapják”  a legyek a kutya fülét. Létezik egy légytípus, becses nevén nevezve a Szuronyos istállólégy (Stomoxys calcitrans), mely legyekre az jellemző, hogy mint a szúnyogok vérrel táplálkoznak. Leggyakrabban istállók közelében élnek. Kora reggeli és késő délutáni órákban táplálkozni általában szarvasmarhák és lovak lábait szeretik a legjobban. De ha éppen egy kutyával vagy emberi lábbal találkoznak, abból is szívesen csemegéznek egy kevés vért. A kutyáknak a fülszéleit az szőrrel kevésbé fedett orrháti területet szeretik a legjobban. 

 

Belgyógyászat
kivizsgálás

 

Célunk a diagnózis.

Olvass továbbRemetevet
Sebészeti
ellátás

 

Sokszor csak a műtét a megoldás.

Olvass továbbRemetevet
Diagnosztikai
eszközök

 

Szolgálatunkban a modern technika.

Olvass továbbRemetevet